El sentit del Nadal
El sentido de la Navidad

CAT

El Nadal és sinònim d’esperança, d’una nova vida que neix; una nova oportunitat. És també sinònim de comprensió i generositat, ambdues necessàries per poder rebre el regal d’aquesta nova oportunitat i compartir-la amb els nostres éssers estimats.

Cadascú de nosaltres és lliure de trobar el sentit que vol concedir a aquestes festes nadalenques, i de construir dins seu un criteri que l’ajudi a gaudir-les de la millor manera possible.

El Nadal és un bon pretext per ajuntar sensibilitats diferents entorn a una mateixa taula. Els sopars d’empresa, la Nit Bona, Nadal o Cap d’Any, són sols alguns exemples on acabarem, ens agradi o no, decidint amb qui anar i més important encara, de quina manera estarem amb els nostres familiars i amics.

No és fàcil apropar-se a una taula amb persones amb les que convius diàriament i des de fa anys, sense ressentiments, comptes pendents, picabaralles per resoldre, o malentesos que enterboleixen les relacions i fan que no puguin fluir en elles sentiments positius, d’una manera lliure i espontània.

Potser el Nadal consisteix en això, en poder deixar de banda el soroll intern, aquell que prové de les compres convulsives, el tràfec diari, la necessitat del ‘quedar bé’, les discussions amb la família, i poder-nos concentrar en allò que realment importa. Si podem veure en l’altre una oportunitat per mostrar-nos generosos, per oferir-li la nostra atenció i la nostra sincera acollida en allò que el fa ser especial i estimat , llavors el Nadal podrà tenir un sentit més enllà d’allò concret, que transcendeixi i ens acompanyi tot l’any.

Què aquest Nadal sigui doncs per a tots i totes, un punt de trobada a partir del qual generar vincles d’una major qualitat i calidesa humanes!

maria-160949_1280

ES

La Navidad es sinónimo de esperanza, de una nueva vida que nace; una nueva oportunidad. Es también sinónimo de comprensión y generosidad, ambas necesarias para poder recibir el regalo de esta nueva oportunidad y compartirla con nuestros seres queridos.

Cada uno de nosotros es libre de hallar el sentido que quiere conceder a estas fechas navideñas, y de construir dentro de sí un criterio que le ayude a vivirlas de la mejor manera posible.

La Navidad es un buen pretexto para aunar sensibilidades diferentes entorno a una misma mesa. Las cenas de empresa, la Noche Buena, Navidad o Fin de Año, son sólo algunos ejemplos donde acabaremos, nos guste o no, decidiendo con quién ir y más importante aún, de qué modo vamos a estar con nuestros allegados.

No es fácil acercarse a una mesa con personas con las que convives a diario y desde hace años, sin resentimientos, cuentas pendientes, rencillas por resolver, o mal entendidos que enturbian las relaciones y hacen que no puedan fluir en ellas sentimientos positivos, de una manera libre y espontánea.

Tal vez la Navidad consista en esto, en poder dejar a un lado el ruido interno, aquel que proviene de las compras convulsivas, el ajetreo diario, la necesidad del ’quedar bien’, las discusiones con la familia, y podernos concentrar en aquello que realmente importa. Si podemos ver en el otro una oportunidad para mostrarnos generosos, ofrecerle nuestra atención y nuestra sincera acogida en aquello que le hace ser especial y querido, entonces la Navidad podrá tener un sentido más allá de lo concreto, que trascienda y nos acompañe todo el año.

¡Qué esta Navidad sea pues para todos y todas, un punto de encuentro a partir del cual generar vínculos de una mayor calidad y calidez humanas!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *